Kayıtlar

Nisan, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HTML-2

HTML ( H yper  T ext  M arkup  L anguage) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir. HTML dosyalarının aktarımı için HTTP ( H yper  T ext  T ransfer  P rotocol) kullanılır. HTML dosyaları sunucu bilgisayarın sabit diskinde  .html  ya da  .htm  uzantısı ile saklanır.  Bugün html de tablo oluşturmayı, maddeli ve numaralı liste oluşturmayı, açılır liste oluşturmayı öğrendik. Bu liste ve tabloları oluşturmak için bizden istenilin kurrallar ve komutları yazıp tablo ve listelerimizi oluşturduk. file:///C:/Users/ACER/Desktop/deneme1.html (yaptığım uygulamanın adresi) Her zamanki gibi bu uygulama da eğlenceliydi.😊❤

HTML

HTML, bir işaret dilidir. Not defterinden yaptığımız bazı komutlarla yazımızı büyük-küçük-kalın-vurgulu-renkli-güçlü Vs. Yapabiliriz ayrıca arka plan regimizi de degistirebiliriz. Tabi bunları yapmak için uyulması gereken bazı kurallarımız var. (Ör: <html> başta  </html> sonda olması gerekmektedir.)

ALGORİTMA

Algoritma , belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. ●Algoritma, etkinliğimız için bir senaryo hazırladık ve bir günümüzü maddeler halinde tek bir komut olarak (Ör: A1: uyan) en az 40 maddelik bir etkinlik gerçekleştirdik. Algoritma etkinliğimız gayet güzel geçti:)